Een certificaat rijker: ik volgde de training ‘palliatieve zorg’

Een stap verder in mijn ontwikkeling.

Whoohoo, sinds 15 April ben ik een stap verder in mijn ontwikkeling en een certificaat rijker.. een certificaat waar ik écht ontzettend trots en dankbaar op ben en daarom ook graag met jullie wil delen. Ik heb namelijk de training ‘palliatieve zorg’ gevolg bij Attenza.

Palliatieve zorg verbetert de kwaliteit van leven in de speciale zorg voor ernstig zieke mensen, voor wie genezen niet meer mogelijk is. Een speciale zorg waar ik mezelf altijd graag in wil ontwikkelen en verbeteren om het leven mooier te maken voor mijn patiënten die het al zwaar genoeg hebben. Tijdens deze training heb ik antwoorden gekregen op de grote vragen ‘hoe ondersteun je patiënten en hun naasten?’ , ‘hoe ga je het gesprek aan over het levenseinde?’ en ‘hoe ga je om met gevoelens van rouw?’.

Hier heb ik geleerd stervende personen te begeleiden, en ook na het overlijden steun te bieden aan de nabestaanden.
Tijdens deze training kreeg ik inzicht in alle processen rondom verlies, sterven en rouw, waardoor ik nu nog beter weet wat mensen in hun laatste fase nodig hebben. Een training die erop gericht is mijn patiënt met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. .. dat is toch echt wel een ontwikkeling om ontzettend trots op te zijn, toch?

Wat een inzichten heb ik daar gekregen door me onder te dompelen in deze informatie.

Inzichten die ik nu kan en mag inzetten!

Felicia Bakker